Predsjednik Čović uputio podršku predsjedniku, predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora Republike Hrvatske

 

  Poštovani,

     s velikom tugom nas je zatekla vijest o posljedicama zemljotresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu.

     Dozvolite mi ovim putem izraziti svoju zabrinutost i suosjećanje u ime  Doma naroda Paralmentarne skupštine BiH, Hrvatskog narodnog sabora BiH i u svoje osobno.

     Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć susjedne Bosne i Hercegovine, kao i svoga hrvatskoga naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenutcima kada se uz sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, Hrvatska suočava i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe kakav je zemljotres.

     Velike nesreće i katastrofe ne poznaju prirodne i političke granice. One su izazov kako za cijelo čovječanstvo tako ponajviše za zemlje u susjedstvu.

     Duboko vjerujem kako ćemo i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć i u budućnosti nastaviti promicati rješenja kojima će se omogućiti bolja međusobna suradnja kao dugoročan proces koncepta promišljanja i djelovanja, upravo kako bi u ovakvim trenutcima bili solidarni i mogli pomoći jedni drugima.

     S izrazima dubokog poštovanja,

                                                                                             Dr. Dragan Čović

Nj.E. Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske

Nj.E. Andrej Plenković, predsjednik Vlade Repubike Hrvatske

Nj.E. Gordan Jandrokovič, predsjednik Hrvatskog Sabora